Sider

mandag 29. november 2010

eins, zwei, drei, nazi polizei!SitatMan skal ikke plage andre,

man skal være grei og snill,

og for øvrig kan man gjøre hva man vil.
Sitat

Helt siden jeg hørte denne loven for første gang, jeg har prøvd å finne et smutthull. Jeg tenkte og tenkte, der jeg lå i armkroken til mamma eller pappa, på hva slags faenskap jeg kunne finne på, men fortsatt oppholde meg innenfor kardemommebylovens rammer. Jeg kom aldri på noe. Det er den setningen, "men forøvrig kan man gjøre hva man vil", som irriterte/irriterer meg. Det er en setning som rett og slett oppfordrer til faenskap. Men neida, du må jo også være grei og snill, og du kan heller ikke plage andre. Jeg sa ofte "Mennee.. Pappa.. Hva hvis jeg.. Nei.. Men hvis jeg.. Men er det lov til å spise godteri på hverdager da?" Men neida. For da er man ikke grei og snill jente.

Men nå, nå er jeg stor jente, og har mer kunnskap og erfaring. Jeg har enda ikke funnet så mange smutthull.

Hva med narkotika? Om jeg skulle finne på å røyke hasj en varm sommerdag. Plager jeg noen da? Hvis jeg gjøre det inne i min egen leilighet? Er jeg ikke bare snill og grei da? Ja, kanskje snillERE og greiERE. Men når du tenker over det. Så kan man jo tolke "grei" og "snill" på mange måter. Om jeg hadde satt meg ned for å røyke hasj en sommerdag hadde jeg ikke vært særlig grei og snill mot foreldrene mine. Eller besteforeldrene mine, for den saks skyld. For de hadde blitt skuffa, og lei seg. Hadde kanskje ikke vært så grei mot meg selv heller, det kommer ann på hvem som ser.

Sånn kan jeg fortsette! Med tolkninger og overanalyseringer. Kardemommebyloven dere. Nesten som bibelen. Jeg virderer å gi ut bok: "Sex i Kardemommeby."

Ellers ønsker jeg å informere om at jeg ønsker meg en Kardemommebylov t-skjorte til jul! Hvor FETT? Jeg vet ikke om det finnes, men det burde finnes. Internett BURDE ha det. Hvis ikke, så får du lage en selv.

sånn btw: Internett informerer om at det finnes et pønkband som heter Brutal Kuk, som tydeligvis må spy av kardemommeby. Hardt.
sånn btw pt. 2: Dette hjertet er det beste jeg har klart å lage i kaffen min. Ganske fornøyd, om jeg må si det selv. Man kan jo i det minste gjette seg frem til at det er et hjerte.

5 kommentarer:

fancy nancy sa...

Det morsomme er at i en annen kardemommeby sang synger de at "alle spiser middag klokken 2". Jeg synes de er ganske rigide til å være et helt samfunn der alle lever etter kardemommeloven. Jeg har også kardemommebykopp.

Emilie Conchepcion sa...

du kommer med et langt innlegg. jeg liker det.

Veronica sa...

8D


Så lett at det var et hjerte, jeg.

Karina Rønning sa...

sara: ja, også er det litt rart. For i følge Tante Sofie så bryter jo ALLE loven, da hun synes alle er plagsomme. Samtidig som hun bryter loven selv, da hun ikke er særlig snill. La meg sitere Vesle Kamomilla: "Tante Sofie sier at fest og moro ikke er noe for små piker" <-- ikke særlig snilt.

emilie: gjør jeg? haha. ja, kanskje. får slutte umiddelbart.

veronica: YEY! :D

Halvor sa...

Neste gang, så er du der. Kanskje du spiser pepperkakedeig og blir litt hardt i midten. Da skal jeg hjelpe! Så drikker vi julebrus og synger smiths.