Sider

torsdag 5. januar 2012

Ting som fører til

.. at jeg helst vil dø evnt. knuse ting, evnt kaste denne macen ut av vinduet og aldri se den igjen.

Hvilken Mac skal jeg kjøpe? For Petter sier jeg skal kjøpe en Mac Book Pro, og han er sånn.. eplenerd. Også er internett enig med han i at en Mac Pro faktisk ikke er like kraftig som en Mac Book Pro.

Jeg trenger å diskutere dette. NÅ. Internett, back meg opp her.


VS.


(P.S Jeg er ikke interessert i å spare penger, jeg er interessert i å ha den beste macen. Så ikke spør meg hva jeg har "behov" for. Jeg har behov for den beste macen, med minst begrensninger. End of story.)

(P.S 2 Til ikke så veldig mye mer enn 27.000 da, for det er det jeg har klart å spare. Med spare mener jeg at jeg er bortskjemt.)

Jeg har allerede en skjerm, så jeg tenkte det bare var teit å kjøpe en iMac. Så kommer alle dere der ute på internett og bare "to skjermer er bedre enn en" og jeg bare....


Men nå har jeg sett på så mange rare tall og prøvd å forstå meg på ting jeg egentlig ikke forstår altfor lenge. Tror jeg returnerer til det jeg kan. (spise sjokolade)

Kan ikke noen bare kjøpe en mac til meg som funker grisefett også bare end of story? Har aldri hatt så store luksusproblemer før i hele mitt liv. Luksusproblemer er faen meg hardt.

3 kommentarer:

v36ar sa...

Det viktige er jo hva du skal bruke den til. På en stasjonær Mac Pro skal du ha griseflaks for at du merker at forskjell i hastighet.

Men det er en grunn til at Mac Pro er så svindyr. Apple bruker komponenter som ellers brukes i servere og ekte arbeidstasjoner som innmat.

Mac Pro er altså ikke i samme klasse som en "PC", Noen som gjelder for 17" MacBook Pro. (Selv om dette er en meget rå PC.)

Personlig ville jeg velge den bærbare, kombinert med en eller annen sikker lagring (NAS) på kontoret.

Simen sa...

Macbook Pro. Om du er student, kan det også spares noen kroner på http://www.studentkortet.no/

Enkelt å ha med seg, enkelt å sette opp en ekstra lagringsstasjon, og funker fjell med ekstern skjerm.

Mulig å også kjøpe Proen med de dårligste specsa, altså ssd og ram osv, som kan BYTTES ut om du vil. Billigere.

Kommer jo litt an på hva slags fotograf du er også da. Jeg har alltid med min på oppdrag. For overføring når du er fullt, for å kunne skyte rett inn på maskin, og for å redigere litt for å vise kunden hva man kan gjøre. Også bedre å kikke på maskin enn på kameraskjermen.

Aldri vært noe problem for meg med Macbook Proen hvertfall.

Mac Pro bruker man som oftest til større operasjoner og masseredigering. Den brukes ofte til produksjon av storfilmer og Final Cut.

Christian Bedsvaag sa...

Kjør på med MBP, men sett i SSD. Det er en mye større forskjell en du skulle tro.